homeover het npicontactcolofon

logoFreudfestival

Voorwoord

Op zaterdag 6 mei 2006 is het precies 150 jaar geleden, dat in het stadje Freiberg – toen behorend tot Oostenrijk, nu Pribor in Tsjechië – Sigmund Freud werd geboren. Dit is aanleiding geweest voor het Nederlands Psychoanalytisch Instituut, de psychoanalytische verenigingen NVPA (Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse, NPG (Nederlands Psychoanalytisch Genootschap) en NVPP (Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie, Uitgeverij Boom en de Ambassade van Oostenrijk om in 2006 het Freudfestival te gaan organiseren.

Het belang van het werk van Freud en vooral de psychoanalyse anno 2006 onder de aandacht van een groot publiek brengen zijn de belangrijkste doelstellingen voor de organisatoren van het Freud-festival. Laten zien dat, ook in Nederland, de psychoanalyse van Nu een levendige theorie en praktijk in zich bergt. Zowel binnen de Geestelijke Gezondheidszorg met een palet aan behandelvormen: van de klassieke psychoanalyse tot en met de psychoanalytische groepstherapie, maar ook in toepassingsgebieden als literatuur en film en bij belangrijke maatschappelijke vraagstukken als oorlog en criminaliteit.

In dit programmaoverzicht treft u een keur aan evenementen die zeer de moeite van het bezoeken waard zijn. Wij wensen u daarmee veel plezier!

Colofon

De Lezingen-carrousel is een initiatief van het Comité Freud-festival, waarin het Nederlands Psychoanalytisch Instituut, de psychoanalytische verenigingen, uitgeverij Boom en de Oostenrijkse ambassade samenwerken.

De festivalcommissie bestaat uit: Guus Bakker, Daria Bouwman, Max Dumoulin, Regina van Gelderen, Elsbeth Greven, Pieter Huisman, Eddy de Klerk, Marjo Paardekooper, Rob van der Plank, Olivier van Strien, Annelies Verheugt-Pleiter, Thijs de Wolf.

De organisatie is in handen van: Pieter Huisman, Marjo Paardekooper, Annelies Verheugt-Pleiter

Ontwerp, tekst- en beeldredactie: conefreykoedam BNO, Zeist Drukwerk: PlantijnCasparie, Den Haag
Website: Zeezeilen, Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Nacht van de Droom | Varia | Freud-marathon | Voor professionals | Films | Lezingen-carousel naar boven