homeover het npicontactcolofon

logo

Het NPI biedt gespecialiseerde behandelingen vanuit zijn vestigingen in Amsterdam en Utrecht, maar ook landelijk vanuit regionale GGZ-instellingen.

Wat is psychoanalyse of psychoanalytische psychotherapie eigenlijk? Hoe gaat het in zijn werk? Voor wie is het geschikt? Hoe regel ik een intake? Wat zijn de kosten? Wat moet een verwijzer weten en doen? Blader door het linkermenu voor de antwoorden op dit soort vragen.

Vergoeding van behandelingen bij het NPI in 2011
Het NPI is een instelling voor tweedelijns specialistische niet-klinische geestelijke gezondheidszorg (GGZ). M.i.v. 23 maart 2010 zijn psychoanalyses geen onderdeel meer van het basispakket, met als gevolg dat psychoanalyses niet meer worden vergoed. Lopende psychoanalyses worden nog wel vergoed. (Langdurige) psychoanalytische psychotherapieën blijven onderdeel uitmaken van de basispolis en worden daarmee in principe door alle verzekeraars vergoed.
Voor meer informatie lees verder

NPI teleurgesteld en verbijsterd over schrappen van psychoanalyse uit basispakket ZvW
lees verder: brief aan College voor Zorgverzekeringen (CVZ)
lees verder: brief aan minister Klink van VWS
lees verder: standpuntbepaling mbt CVZ-besluit van vier hoogleraren uit de wetenschappelijke commissie

Per 28 september 2007 is het NPI HKZ-gecertificeerd.
De onafhankelijke certificerende instelling DNV heeft aan de hand van documentenonderzoek en interviews vastgesteld dat het NPI voldoet aan de eisen gesteld in de norm NEN-EN-ISO 9001:2000, geldig voor: het behandelen van patiënten met complexe psychische problematiek; het verzorgen van opleidingen, cursussen en bij- en nascholingen; het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

 

   

 

Vestiging Amsterdam

Olympiaplein 4

1076 AB Amsterdam

T (020) 570 38 38

F (020) 679 89 91 info@npsai.nl

Vestiging Utrecht

Maliestraat 1A

3581 SH Utrecht

T (030) 230 70 70

F (030) 234 38 83 info@npsai.nl

 

Patiënten waarderen de kwaliteit van de NPI-behandeling hoog (CQ-index 2010). Lees meer

Home | Psychoanalyse | Psychoanalytische psychotherapie | Groepstherapie | Volwassenen | Kinderen & jeugd | Migranten | Behandelfase |naar boven